Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Down Basketbol Milli Takımı ile Buluştu Beypazarı Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Down Basketbol Milli Takımı ile Buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın vaatleri arasında bulunan ‘Başkentte dikey tarım’ projesi için AR-GE çalışmaları tamamladı.

Hayata geçirilen “Dikey Topraksız Tarım Bitki Büyütme” projesi sayesinde çiftçi, üretici ve yatırımcıların değişen iklimsel parametrelere bağlı kalmadan daha az su ve kimyasal bitki besleyici kullanımı ile daha çevreci ve son teknolojiye bağlı yetiştiricilik yapabilmesi sağlanacak. Çalışmalar sonucunda son teknolojik sistemler ile minimum üç kata kadar fazla ürün hasadı yapılabilecek.

Katlı ve kapalı sistem kullanılarak yapılan topraksız yetiştirme tekniğinde; zararlı ve kimyasal etkenlerden bağımsız kontrollü üretim söz konusu olduğu için ürün firesi söz konusu olmayacak ve tüm ürünler aynı kalitede hasat edilebilecek.

ANFA Beypazarı seralarında topraksız tarım çalışmalarının başladığını açıklayan ANFA Genel Müdürü Yıldırım Özer, “Dünyayı tehdit eden küresel ısınma ve beraberinde getirdiği doğal kaynak sıkıntısı düşünüldüğünde artık ihtiyaç haline gelen topraksız tarım denemelerine Beypazarı Seralarımızda başladık. Topraksız tarım hakkında ücretsiz danışmanlık almak isteyen çiftçilerimizi çalışma ofislerimize ve Bitki Evi şubelerimize bekleriz.” ifadelerini kullandı.