Koyunağılı bölgesinde bulunan madende çalışan işçiler haklarını aramak için iş bırakmaya gidiyor. 

Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Müteahhit Esnaflarla Buluştu Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Müteahhit Esnaflarla Buluştu

Konuyu kamuoyuna taşıyan İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, “Eski adıyla Adularya olan, 2016 yılında kayyum atanan, ardından TMSF’ye devredilen ve 2022 Aralık ayında Doruk Madencilik’e satılan iş yerinde çalışan emekçilerimizin dertleri son bulmuş değil. 

Madende çalışan emekçilerimizin maaşları ödenmemekle birlikte ücretsiz izne zorlanarak işçilerimizin hakları gasp edilmektedir. Çalışanlardan kesilen bireysel ve icra kesintileri hesaplarına aktarılmayarak işçilerimizin mağduriyeti katlanarak devam etmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve geçim sıkıntısı ortamında evine bir lokma ekmek götürmek için canımı dişine takan maden emekçilerimiz zor durumu düşürülmektedir. Emekli olan işçilerimizin kıdemleri ödenmemekte, enflasyon ortamında alacakları eriyip gitmektedir. Düzenli yapılmayan ödemeler ve işçilerimize tebliğ edilmeden çalışma yerleri değiştirilmektedir. Evine ekmek götürme gayesi içinde olan emekçilerimiz yeraltında çalıştığı halde sigorta primleri ve alacakları yerüstü olarak gösterilerek haklarını gaspa uğratılmaktadır. 

Yürekli madencilerimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu geçmiş aylarda yaşadığımız deprem felaketinde en iyi şekilde gördük. Bu yürekli kardeşlerimiz bizlerin her zor anında yanında olurken, işveren tarafından gasp edilen hakları hiçbir şekilde kabul edilemez. 

Buradan bu işin sorumlularına sesleniyoruz; “Kömür madenlerinde ömürler sönmeden işçilerimizin hakları derhal verilmelidir. Bu sebeple emekçilerimiz haklarını alana kadar, Maden-İş Sendikasının almış olduğu grev kararını destekliyor, emekçilerimizin sorunu çözüme kavuşana kadar işçilerimize ses, haksızlığın karşısında direniş olmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.