GÜNDEM

ABB Beypazarı İtfaiyesi Uyardı

Ülke genelinde artan hava sıcaklıkları pek çok olumsuzluğu da beraberinde getiriyor. Uzmanlar ve yetkililer serinlemek isteyenleri boğulmalara karşı uyarırken orman ve tarım arazilerinde oluşabilecek yangınlar konusunda da tedbirli olunmasını istiyor.

Yükselen sıcaklıklar nedeniyle serinlemek için sulama kanalı, baraj gibi yerlere girenler için uyarılar yapılmaya devam ederken bir yandan da yangın tehlikesi boy gösteriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi Beypazarı İtfaiye Amirliği, yüksek hava sıcaklıkları nedeniyle oluşabilecek orman yangınları ve boğulma vakalarına karşı vatandaşları uyardı.

Beypazarı İtfaiye Amirliği tarafından yapılan açıklamada orman ve ağaçlık alanlardaki yangınların en çok tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklandığı belirterek, bu tür alanlarda ateş yakılmaması, yakılan ateşin tamamen söndürülmesi gerektiğine işaret etti. Boğulmaların önüne geçmek adına ırmak ve derelere girmenin de sakıncalı olduğu aktarıldı.

Beypazarı Belediyesi İtfaiye Amirliği tarafından yapılan açıklamanın devamında ise ilçeden geçen Aladağ, Kirmir ve Süvari çaylarında her yıl boğulma vakalarının yaşandığı ifade edilerek, balık tutma amaçlı da olsa buralarda suya girilmemesi gerektiği kaydedildi.