Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Müteahhit Esnaflarla Buluştu Belediye Başkanı Dr. Özer Kasap, Müteahhit Esnaflarla Buluştu

Beypazarı Tarihi Kenti, 2020 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi’ne kabul edilmiş olup, yaklaşık 225 hektarlık bir alanı kapsayan Beypazarı Kentsel Sit Alanı ile İnözü Vadisi Arkeolojik ve Doğal Sit Alanı bu sürece dahil edilmiştir. Beypazarı Tarihi Alanı'nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Kalıcı Listesi'ne başvurabilmesi için gerekli aşamalardan biri olan **Alan Yönetim Planı**, Beypazarı Belediyesi'nin öncülüğünde, Plato Planlama Ltd. Şti. tarafından hazırlanmaktadır.

Bu süreçte, farklı sektörler ve uzmanlık alanlarından paydaşların katkı ve görüşlerini almak amacıyla düzenlenen toplantıların yedincisi 04 Eylül 2024 günü gerçekleştirilmiştir. Toplantıda, Beypazarı’nın tarihi ve kültürel mirasını koruma ve gelecek nesillere aktarma süreciyle ilgili önemli görüş alışverişinde bulunulmuş ve ilerleyen aşamalar ele alınmıştır.

Alan Yönetim Planı çalışmaları, Beypazarı’nın UNESCO Kalıcı Listesi’ne girmesi için atılan önemli adımlardan biri olma niteliğini taşımaktadır.