GÜNDEM

Beypazarı Devlet Hastanesi’ne Tepkiler Büyüyor

Bölgenin en donanımlı hastanesi olarak faaliyete alınan ardından Sağlık Ocağı hizmeti vermeye başlayan Beypazarı Devlet Hastanesi’ne tepkiler artarak devam ediyor.

Vatandaşların küçük şikayetlerinde dahi çözümü Ankara’ya sevkte bulan hastane, ilçe halkına hizmet noktasında sınıfta kalıyor. Son yıllarda gelen doktorların ilçede kalmaması ve eski bazı doktorlara uygulanan siyasi mobbing sebebiyle görev yerlerini değiştirmesi ile hastanelikten çıkan Beypazarı Devlet Hastanesi, Sağlık Ocağı’na dönmüş durumda. Hizmet almak için hastaneye giden vatandaşlar ya doktor bulamıyor ya da cihazların arızalanması sebebiyle hizmet alınamadığını ifade ediyor. Bu sebeple de hastalık şikâyeti olan vatandaşlar başta Nallıhan Devlet Hastanesi olmak üzere çevre hastanelerden hizmet almak zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Hastanede kaliteli hizmet alınamadığı gibi ilçede gittikçe nüfusu artış gösteren “MÜLTECİ” varlığı da yerli halkın hizmet almasının önünde büyük engeller oluşturuyor. Hastane koridorlarını dolduran mültecilerden şikayetini dile getiren Beypazarı halkı, yetkililerin bu konuda çözüm bulmasını bekliyor.