Beypazarı'nın meşhur 80 katlı baklavası, yine ilçenin en önemli gelir kaynaklarından olan Havuç ile yorumlandı. Beypazarı Kınalı Eller Kooperatifi, havuçlu baklavayı dünya pazarına açmak istiyor.

Beypazarı Kınalı Eller Kooperatifi Başkam Serpil Deniz, "Havuç baklavası oldukça rağbet görüyor. Baklavanın içerisine havuç koyup, şerbetini de havuç suyuyla hazırlıyoruz" dedi.

Beypazarı'nın meşhur havucunu 80 katlı baklavalarında kullanarak farklı bir lezzet oluşturan Beypazarı Kınalı Eller Kooperatifindeki kadınlar, "El açması 80 katlı baklavamızı, Beypazarı'nın havucuyla tatlandırdık. Sadece el birliği değil, fikir birliği de yaparak yeni lezzetler ortaya çıkarmaya gayret ettik" diyor.

Beypazarı’nda iki yıl önce kurulan ve kadınların istihdamına katkı sağlamayı amaçlayan Beypazarı Kınalı Eller Kooperatifi, ilçeye has ürünlerle yeni tatlar oluşturuyor. Kadınlar, havuçlu baklava ile ortaya farklı bir lezzet çıkararak bu lezzeti dünya pazarına açmak istiyor.